TARİHÇEMİZ

...

Okulumuz ilk olarak 1945'te 1–2–3. sınıflarda eğitim veren Yurtpınar İlkokulu olarak açılmıştır. Eylül 1975'te ana bina (B Blok) yapılarak  beş sınıflık Yurtpınar İlkokulu olmuştur. 1980'de ikinci kademesi de açılarak Yurtpınar İlkokulu ve Gazi Ortaokulu olarak tek binada hizmet vermeye başlamıştır. 1991'de Yurtpınar Gazi İlköğretim olmuştur. Yöremizin sera bölgesi olmasından dolayı, hızla işçi göçü alması sonucu öğrenci sayısı hızla artmıştır. Bu nedenle  yetersiz kalan iki bloğumuza ek olarak üçüncü binamız (C Blok) prefabrik olarak yapılıp 2007 Eylül'ünde hizmete başlamıştır.

Okulumuz 6287 Sayılı Yasa ile birlikte  4+4+4 uygulamasına geçilmesinden dolayı 25/10/2013 tarihinde "Yurtpınar Gazi İlkokulu" adı altında İlkokul müdürlüğüne dönüştürülmüştür. Yurtpınar Belediyesi Hizmet  Binasında Eğitim Öğretime devam etmekte iken;23/01/2015 tarihinde Yurtpınar Gazi İlkokulu kapatılıp ; Murtuna Gazi İlkokulu olarak  2015-2016 Eğitim öğretim yılında yeni hizmet binasında eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz Taşımalı Eğitim Merkezi olup; 4 Özel Eğitim, 2 Okul Öncesi ve 8 İlkokul şubesi ile eğitim öğretime devam etmektedir.